3 manieren om meer inkomsten te genereren via affiliate marketing

Een passief inkomen creëren is super fijn. Je kan dit op verschillende manieren doen, zoals door middel van affiliate marketing. Aan de hand van deze 3 manieren ga jij het ook voor elkaar krijgen om meer geld te verdienen door middel van affiliate marketing.

Deze gastblog is geschreven door Ik ben Jan Modaal, een blog over geldzaken, persoonlijke financiën en financiële vrijheid. Daarnaast heeft Jan Modaal (letterlijk) een spel gemaakt van het regelen van je financiën: Money Game.

Meer geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is (in theorie) erg makkelijk: je hoeft alleen maar een advertentie of link te plaatsen en de rest gaat vanzelf. Via de link wordt namelijk automatisch bijgehouden hoeveel clicks en sales er via jou binnenkomen en daarna krijg je het door jou verdiende bedrag automatisch uitbetaald. Heel simpel, maar in de praktijk is het niet altijd even makkelijk om daadwerkelijk clicks en sales te genereren. Daarom geef ik in deze blog een paar extra tips, zodat je meer uit jouw affiliate marketing kunt halen.

Lees ook: Affiliate programma’s die jouw geld opleveren

01. Zorg ervoor dat de lezer de benodigde informatie krijgt

Bij het vermelden van affiliate links is het verstandig om de lezer te voorzien van alle benodigde informatie. Daarmee bedoel ik alle informatie die de lezer nodig kan hebben om het product te willen én te kopen. Als je namelijk wel de interesse wekt bij een lezer, maar niet de benodigde informatie verschaft, dan gaat de lezer waarschijnlijk verder zoeken naar meer informatie. Oftewel: de lezer gaat dan naar andere websites. Het product wordt dan uiteindelijk misschien wel gekocht, maar niet via jouw affiliate link… Zonde!

Bekijk jouw blogartikel eens door de ogen van een bezoeker. Stel je voor dat je via een zoekmachine op de betreffende pagina bent beland en je de rest van de website niet kent én dat je het product nog niet kent. Heb je dan na het lezen van het blogartikel alle benodigde informatie om het product te willen en te kopen? Of zou je meer informatie moeten toevoegen over bijvoorbeeld de voordelen, de werkwijze of de resultaten van het product?

02. Kies producten of diensten die wat opleveren (en benoem dat)

Promoot vooral diensten of producten die de lezer daadwerkelijk iets opleveren, want dan hebben ze minder het gevoel dat het ze iets ‘kost’. Dat kan vrij letterlijk worden opgevat: producten of diensten die geld opleveren in plaats van geld kosten zijn veel makkelijker om te promoten. Maar je kunt het ook iets minder letterlijk opvatten en producten promoten die iets anders opleveren dan geld. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Stel dat je een mommyblog hebt, dan zou een artikel zoals Favoriete producten die mij heel veel tijd besparen in het huishouden qua affiliate inkomsten waarschijnlijk beter scoren dan ‘Favoriete producten die ik gebruik in het huishouden’. Het levert dan iets anders op dan geld: namelijk tijd. En welke moeder wil nou niet meer tijd?!
  • Of stel dat je een blog hebt over spiritualiteit en geluk, dan zou bijvoorbeeld Drie producten die mij altijd direct helpen ontspannen tijdens stressvolle dagen een idee kunnen zijn. Het levert de lezer iets op: namelijk rust en ontspanning.
  • Misschien heb je een blog over ondernemen. Dan zou het volgende een leuk onderwerp kunnen zijn: Drie marketingtools waarmee ik in minder tijd véél meer winst kon maken. Het levert de lezer iets op: meer tijd én meer winst.

03. Kies producten of diensten die je al gebruik

Wanneer je net begint met affiliate marketing, dan is de kans groot dat je het aanbod van producten en diensten gaat bekijken en er vervolgens een paar uitkiest om te promoten. Dat is op zich een prima idee, maar je zou het ook andersom kunnen doen: kijken welke producten of diensten je nu gebruikt en uitzoeken of het mogelijk is om deze te promoten. Het is makkelijker om iets te promoten waar je zelf veel ervaring mee hebt, omdat je hier meer nuttige informatie over kunt verschaffen én omdat het veel geloofwaardiger overkomt. Zo promoot ik zelf bijvoorbeeld het boekhoudsysteem dat ik al bijna 10 jaar gebruik.

Verdien jij al geld met affiliate marketing? Laat het ons weten in de reacties.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x