5 tips om je website bezoekers te verhogen met Pinterest

Als jij meer bezoekers wilt op je blog of website is het een aanrader om je eens meer te verdiepen in de zoekmachine Pinterest. Op deze manier trek jij eenvoudig nieuwe bezoekers naar je webiste. Eerder deelde Ilse van Elleswijk al de 3 voordelen van Pinterest voor ondernemers. Lees dit vooral nog even door als jij nog overtuigd moet worden van het succes van Pinterest.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Pinterest geen social media, maar een zoekmachine. Je kan volgers krijgen, maar deze volgers doen niet af aan het succes wat jij hebt. Ook met weinig volgers kan jij eenvoudig veel bezoekers naar je website trekken. Hoe je dat op een goede manier kan doen vertel ik je graag.

1. Zorg voor duidelijk herkenbare pins

Pinterest is een zoekmachine die werkt door middel van afbeeldingen. Als jij bezoekers wilt trekken naar jouw website is het dus van belang dat jouw afbeeldingen aanspreken bij de zoekers. Vaak worden foto’s opgeslagen ter inspiratie, maar krijg je hier weinig webclicks uit. Enkel een afbeelding uploaden op Pinterest is dus niet voldoende om bezoekers naar je site te trekken. Beter kan je een afbeelding met tekst maken in bijvoorbeeld Canva. Hierbij is het van belang dat je kiest voor een duidelijk herkenbare huisstyle. Zodra mensen jouw pins later weer tegen komen zullen ze de link leggen met jou en zodra hun bezoek de vorige keer aan jouw website of blog goed is bevallen zullen zij nu sneller weer naar jouw website gaan. Zorg er dus voor dat je goed opvalt tussen alle andere pins die er staan.

2. Wees consistent

Om te groeien op Pinterest is het van belang dat je regelmatig pint. Zelf plan ik al mijn pins in via Tailwind en zo worden er automatisch elke dag 4 tot 5 pins ingepland. Dit heb ik wel zelg een keer ingepland, maar dit gaat heel veel sneller dan alles handmatig te doen via Pinetrest. Op deze manier kan je veel sneller groeien en bereik jij sneller succes met jouw account. Deze tool is niet gratis, maar als je je via deze link aanmeldt krijg je wel $15 korting en als jij je blog serieus neemt, is dit echt de moeite waard.

3. Groepborden

Een andere tip om je pin bij meer mensen onder de aandacht te brengen is door je lid te worden van groepsborden. Hier werken meerdere mensen aan mee en zo bereik je makkelijk meer mensen. Er zijn heel veel verschillende borden te vinden waar je lid van kan worden. Let echter wel op dat je niet van al te veel borden lid wordt. Dat werkt namelijk niet goed en dat is juist niet wat je wilt bereiken. Ga opzoek naar borden die binnen jouw niche vallen en meldt je hier voor aan. 

4. Zoekwoorden verwerken

Pinterest is een zoekmachine en dat betekent dat je zoekwoorden moet verwerken in jouw pins. Dat kan je eenvoudig te doen door een woord te typen in Pinterest waaraan jij denkt bij de pin en daardoor heeft Pinterest je meer ideeën over zoekwoorden. Zelf houd ik een document bij waarin ik de zoekwoorden plaats. Je Pinterest account heeft als je het goed doet een bepaalde niche waardoor je vaker dezelfde zoekwoorden kan gebruiken en door deze op te slaan bespaar je jezelf tijd. Zelf schrijf ik een paar zinnen en daarna voeg ik alle zoekwoorden los onderaan de tekst toe.

5. Voldoende borden maken

Tot slot is mijn tip om voldoende borden te maken binnen jouw niche. Zo heb je bijvoorbeeld als niche kleding, omdat je fashion blogger bent. Maar dat bord kleding kan je opdelen in verschillende stylen en seizoenen. Zo krijg je business fashion, streetstyle, comfi outfits etc. En bij een foodblogger krijg je dan eten, maar ook hoofdgerechten, voorgerechten, deserts, of bijvoorbeeld pasta, rijst etc. Dit kan je binnen elke branche doen en is ook zeker aan te raden om te doen. Door veel borden te maken wete pinterest namelijk waar jouw account over gaat en dat werkt heel goed om te scoren met Pinterest. Hoe specifieker jij bent hoe beter Pinterest jou kan inschatten. Zorg daarnaast wel voor een duidelijke omschrijving bij de borden, want dat is wel nodig om goed gevonden te kunnen worden.

Dit waren mijn beste tips om te groeien op Pinterest. Gebruik jij Pinterest al om meer verkeer naar je site te trekken?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x