Curaçao is een eiland waar veel om eten draait, vooral lekker en veel eten is goed zichtbaar in de cultuur. Tijdens mijn stage heb ik dit veel gezien en eten is een onderwerp waar iedereen met graag over praat. Al snel ging het daarom over de tips die zij hadden, waar ik echt heen moest voor ik wegging en ik heb mijn best gedaan om alle hotspots af te lopen. Uit hun tips komen deze 16 hotspots op Curaçao voort.

De Dokterstuin

Als je echt lokaal eten wilt proeven, zoals een heerlijke carni stoba (Antiliaans Runderstoofpotje) of funchi (gefrituurde polenta) wilt eten dan is De Dokterstuin in Barber echt een aanrader. In het weekend vind je hier veel lokale mensen en als je binnen stapt ga je even terug de tijd in, de Dokterstuin is namelijk een oud landhuis waarvan de meubels nog in de entree staan.

Het lekkerste vond ik hier de papaja stoba (dit is niet vegetarisch). 

Golden Gate

Pastechies hebben mijn hart gestolen, dit is deeg gevuld met vlees en het is waanzinnig lekker. De lekkerste pastechies kan je krijgen bij Golden Gate, de andere snacks moest ik vooral laten staan zeiden ze. Ik ben zelf niet bij Golden Gate geweest, maar het is wel een aantal keer getrakteerd op stage, want als er wat te vieren viel werd er getrakteerd en het liefste met eten.

Truck di Pans

Een bekend iets is een Tuckipan, dit is een soort foodtruck die laat op de avond opengaat. Rond 9 uur gaan ze open en dan staan de locals al klaar om te bestellen. Elite Grilfood en BBQ Express vond ik zelf de lekkerste, beiden hebben heerlijke burgers en ander eten. Bij BBQ Express is vooral de jam burger heerlijk, dit is een hamburger met jam erop. 

Een andere Tuckipan waar ik graag kwam was Ibiza, deze was tussen de middag open en hier haalde ik geregeld iets in mijn lunch, het lekkerste vond ik de kip met sla (klein portie) met salsa rosada (mengsel van ketchup en mayo). Dit was 5 gulden en daarmee het goedkoopste eten wat ik op het eiland kon vinden.

De Visserij

Op een eiland omringt door een zee vol vissen, moet er af en toe vis gegeten worden. De beste plek voor een heerlijke vis is toch echt wel de Visserij gelegen in Piscadera baai. Hij is niet dagelijks open, maar een goede vis krijg je hier zeker. Zo lekker zelfs dat de rest daarna niet meer super is. Naast goede vis heb je hier ook prachtig uitzicht.

Mood 

Strandtenten kunnen natuurlijk niet ontbreken om te eten als je naar een tropisch eiland gaat. Iets luxer, maar erg lekker is Mood zeker. Daarnaast is dit ook het eerste restaurant waar ik een volledig melkvrij toetje op de menukaart vond, dat levert zeker dikke pluspunten op. Je vindt Mood bij Mambo Beach en zit naast Cabana.

Green House

Greenhouse

Op Mambo Beach Boulevard zelf zit Green House, een restaurant waar super veel keus is. De sushi kan ik je niet aanraden, daar heb ik een betere aanrader voor, maar de Mediterrane kaart is lekker. Voor de lunch namen wij een taste platter met van alles erop, dit was voor een persoon, maar met zijn tweeën voor de lunch echt meer dan genoeg. 

Madero Ocean Club

Als er een plek is waar ik veel tijd heb doorgebracht is het wel Madero Ocean Club, je kan hier heerlijk borrelen, lunchen, dineren, aan het zwembad liggen en voetbal kijken. Elke maandag is hier een ladies night waar je voor 55 gulden p.p kunt kiezen uit drie gerechtjes, en het is allemaal shared dining. Allemaal gerechtjes die je met de hele tafel kan delen dus. Dit is met de lunch niet het geval. 

Baoase Luxery Resort

Een luxe lunch kan je krijgen bij Baoase Luxery Resort, dit is een vijf sterren hotel waar veel bekende Nederlanders verblijven, je kan een dagpas krijgen voor 50 dollar p.p. maar het prachtige zwembad mag je wegens privacy redenen niet in, dat is alleen voor de gasten. Op Instagram heb ik daar mijn mening al over gegeven, maar de lunch is hier echt heerlijk. Daarom raad ik je de lunch zeker aan, reserveer wel van tevoren, anders mag je niet komen lunchen! Het is niet goedkoop, maar wel echt heerlijk en zeker een aanrader om een keer te lunchen.

Zest

Op Jan Thiel Beach vind je Zest, hier kan je heerlijk eten en dat met je voeten in het zand, dat kan niet bij de meeste andere restaurants in de avond en dat maakt het juist erg leuk. 

Lees ook: De 14 leukste dingen om te doen in Curaçao naast het strand

Koko’s Beach Club

Fruitsalades geserveerd in een ananas, heerlijk verfrissende drankjes en heerlijke broodjes, dat kan je allemaal krijgen bij Koko’s op Jan Thiel Beach. Het is een relatief rustig stukje, wat waarschijnlijk komt omdat je terug moet naar Zanzibar om de zee in te kunnen. Lekker liggen en ondertussen genieten van heerlijk eten en drinken kan je hier wel.

Bij Blauw

Een plek waar ze alles hebben is Bij Blauw, de hotelkamers zijn prachtig en hebben heerlijke luxe als je de Curaçaose studentenhuizen gewend bent. Daarnaast hebben ze een geweldige concept store, het is dat mijn koffer vol zat, maar anders wist ik het wel. Maar ook het eten is geweldig, ze hebben van alles en ook bijzondere dingen. Bij Blauw ligt in Pietermaai District.

Deja Vu

Dichtbij Bij Blauw vind je Deja Vu een restaurant met de Franse Keuken en hier kan je genieten. Ze zouden overal goed rekening mee, wij kozen voor het Romantic Diner, maar dit moest voor mij melkvrij zijn, zelfs het grand dessert hebben ze erop aangepast. Het eten was heerlijk, zelfs de slakken hebben we opgegeten. 

Cristal

Mocht je echt luxe willen dineren kan je bij Cristal terecht, in dezelfde straat als Bij Blauw en Deja Vu vind je Cristal, ook zij hebben de Franse keuken. Echter is dit echt een duur restaurant en daarom hebben wij de keus gemaakt om hier niet heen te gaan. Goed eten kan je hier wel volgens de locals.

Gouverneur de Rouville

Op een wat luxere manier lokaal eten kan bij de Gouverneur de Rouville. Als je geluk hebt en je mag op het balkon zitten, heb je ook nog eens prachtig uitzicht over Punda met de Handelskade en de Pontjesbrug, maar ook in de binnentuin is het erg leuk om te zitten, al met minder uitzicht. Hier kan je heerlijke lokale gerechten eten, zoals bijvoorbeeld bananensoep (gebonden met room, die mocht ik dus niet, maar iedereen vond hem heerlijk) en opnieuw de Carni Stoba, alleen dan zonder bot.

Chopstix Sushi

De lekkerste sushi van Curaçao kan je krijgen bij Chopstix Sushi in Santa Rosa. Er is hier veel keus en veel keus wat ze ook niet in Nederland hebben. Roomkaas is wel een favoriete in de sushi hier, dus dat is even opletten, maar het is het echt waard. De sushi vult mega goed en 4 rollen voor 2 personen is dan ook echt te veel. 

Number 10

Number 10 zit ook in Santa Rosa en dit restaurant staat vooral bekend als het ontsnappingsrestaurant voor mensen die geen zin hebben in hun hotel ontbijt. Ook zonder hotel ontbijt is het ontbijt hier heerlijk. Het is een leuke plek met zowel plekken binnen als buiten. Naast ontbijt kan je hier ook goed lunchen, dat heb ik niet geprobeerd, maar ook de lunchkaart zag er lekker uit.

Wat zijn jouw favoriete hotspots op Curacao?

Mijn favoriete hotspots op Curacao bewaren op Pinterest?

hotspots op Curaçao
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x