Alweer een jaar geleden vertrok ik voor vijf maanden naar het prachtige Curaçao. Hoewel ik een blog schreef over de leukste plekken om te eten, heb ik verder nooit tips gegeven om te doen.

In de vlogs die ik tijdens mijn verblijf maakte waren verschillende dingen te zien over wat ik gedaan heb. Maar echt tips kon je dit nou ook weer niet noemen. Gezien er genoeg leuke dingen zijn naast op het strand liggen om te bakken en te braden.

Lees ook: 16 Hotspots op Curaçao volgens de locals

Christoffelberg beklimmen

Sportkleding is hierbij wel handig en stevige schoenen ook, want het is een klim van jewelste. Maar wat een prachtig uitzicht over het eiland krijg je als je eenmaal boven bent. Je zal zeker geen spijt krijgen van deze actieve klim als je op het eiland bent.

Happy hours pakken op Curaçao

Dat Curacao een dik party eiland is, dat is vooral onder de stagiaires heel bekend. Elke dag zijn er happy hours op het eiland en er zijn ook genoeg andere feesten. De feestjes die je echt mee moet pakken zijn, Cabana op woensdag avond, Madero Ocean Club op vrijdag, Zanzibar op zaterdag en Wet & Wild op zondag. Andere leuke feesten zijn Full Moon party, een keer per maand wordt deze gehouden op vrijdag en daarnaast is er een keer in de zoveel tijd ook heftig. 

Klein Curaçao

Je altijd al op een prachtig onbewoond eiland willen begeven met prachtige blauwe zee en witte stranden? Dan moet je echt een tripje maken naar klein Curaçao. Je kunt hier met verschillende boten heen, wij kozen voor Miss Ann.  Zij hebben ook echt een eigen optrekje en via stage hoorde ik hier goede verhalen over. Hoewel ik de Gili eilanden in Indonesië mooier vond, was dit ook prachtig. Als je gelukt hebt zullend e dolfijnen zelfs met de boot meezwemmen.

Hofi Pastor

Een prachtig landschap waar je een boom treft die wel 800 jaar oud is. Je kan hier heerlijk wandelen in de natuur en dat in de schaduw. Het Leuke is dat het hier super rustig is en er bijna geen toeristen komen.

Grotten van Hato

Ben je dol op grotten? Dan kan het leuk zijn om de grotten van Hato te bezoeken. Op internet staan verschillende verhalen over hoe interessant het is om te horen hoe de slaven zich hier verstopte. Onze gids vertelde echter dat het helemaal niet bekend is of hier slaven hebben gezeten. Voor deze verhalen hief je dus ook niet naar de grot. 

Snorkelen bij de blauwe kamer

snorkelen bij de blauwe kamer

Genoeg pracht plekjes om te snorkelen heb je in Curacao. Een van deze plekjes is de blauwe kamer. Met de boot van Capitain Goodlife kan je hier komen. Lopend is het ook mogelijk maar de klim blijkt best heftig te zijn. Helaas had mijn GoPro er geen zin in en heb ik ook geen foto’s of filmpjes van de blauwe kamer zelf, maar je gaat een grot in en als je dan onder water kijkt je je waarom het de blauwe kamer heet. Of je moet duiken of niet ligt eraan hoelaat je gaat.

Snorkelen bij Playa Grandi met schildpadden

snorkelen met schildpadden op Curaçao

Op Klein Curacao kan je prachtige vissen en schildpadden zien, maar dit kan ook bij Playa Grandi. Vissers vangen hier vis en maken het ter plekke schoon. De visresten gooien zij in het water en daar komen de schildpadden op af.

Ik maak bij het snorkelen gebruik van dit masker. Echt een super dikke aanrader.

Snorkelen bij Tugboot

Tugboot is naast de plek voor een feest ook de plek waar je kan snorkelen of duiken bij een gezonken schip. Dit schip ligt er al jaren en is echt de plek voor verschillende vissen geworden. Je kan hier zoveel moois onder water zien.

Van een klif springen bij Playa Forti

Hou je van adrenaline wat door je lichaam stroomt? Er is een klif waar je vanaf kunt springen die toch wel echt pittig hoog is. Dit was net iets te veel van het goede voor mij, maar genoeg die het wel doen en hier hun lol uit halen.

Chichi’s schilderen

Een van de meest gekochte souveniertjes naast Blue Curacao is een Chichi. En hoe leuk is het om die zelf te schilderen? Elke vrijdag ochtend kan je dit doen bij de fabriek waar je ook nog rondleiding krijgt en zo zelf kan zien hoe ze gemaakt worden. 

Struisvogel farm 

Bijna naast de Chichi fabriek zit de struisvogel farm, prima te combineren dus. Hier kan je op “safari” door de verschillende soorten struisvogels en je mag ze zelfs eten geven vanaf je hand, dood eng maar leuk voor de foto.

Flamingo’s spotten op Curaçao

Ik ben zo dol op flamingo’s dat ik echt hyper enthousiast werd toen ik ze voor het eerst zag. Op verschillende plekken kan je ze vinden. Op de zoutvlakte bij St. Williebrordes, op de zoutvlakte bij Jan Thiel en St. Michel. Al moet je wel geluk hebben want ze zijn er niet altijd in hele grote getalen. 

Quad rijden langs de oost kant van Curaçao

Er zijn verschillende Quad tours te boeken op het eiland. Het leuke aan de tour langs de oost kant is dat je hier niet op een andere manier kunt komen en zo ook dit stuk van het eiland even meepakt. Wat ik jammer vind is dat ze er op een vervelende manier commercieel in staan. Zo heb je standaard een stop bij de Aloë Vera plantage en kan je met korting Aloëcure kopen. Super leuk, maar ik kwam niet om te shoppen. Dan moet je überhaupt niet naar Curacao gaan, want de winkels zijn of onbetaalbaar of niet leuk.

Nationaal park – Shete Boka

National park Shete Boka

Hoewel je niet kan zwemmen aan de west kust door de hele wilde golven en het gebrek aan stranden. Is de natuur hier wel prachtig en is dit zonde om over te slaan. Het is totaal anders en dat maakt het super gaaf. Je kan hier rondlopen en het bekijken.

Curacao is ook leuk als je niet van het zonnebaden houdt. Er zijn genoeg leuke activiteiten te doen buiten het strand om. Ben jij van de strand vakanties of van de doe vakanties? 

Krijg jij nu ook al zin in een vakantie op Curaçao? Dan raad ik je Papagayo Beach Resort echt aan.

Bewaren op Pinterest?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x