Zo combineer ik 10.000 volgers met een premaster en onderneming

Ambitieus ben ik altijd al geweest. Als klein meisje droomde ik ervan om de baas van een een grote multinational te worden. Dit vuur is nooit uitgegaan, zo combineer ik op dit moment 10.000 volgers met een Premaster en een onderneming. Wegens de vele vragen schrijf ik hier een blog over.

Mensen inspireren en motiveren vind ik geweldig, zo begon ik ook de serie ambitieuze meiden. In magazines las ik verschillende verhalen over voornamelijk voetbalvrouwen die een podium kregen om over hun onderneming te vertellen. In deze verhalen kon ik mij niet vinden, het platform waar zij hun bedrijf op konden bouwen, die had ik niet. Om dat gat op te vullen ben ik deze serie begonnen. Mijn eigen verhaal is hier echter nooit ingekomen, terwijl dat ook interessant voor jou kan zijn.

Het begin van 10.000 volgers, een Premaster en een onderneming

Laten we bij het begin beginnen van hoe dit alles is ontstaan. Na het behalen van mijn VWO diploma ging ik naar Oxford, st. Clair College, waar ik 2 weken Engelse les heb gehad. Daarna wilde ik mijn Engels blijven bijhouden en startte ik een blog in het Engels. Dit zag er voor geen meter uit en niemand wist ervan, maar ik had er lol in. Na verloop van tijd wilde ik groter worden, ben ik me gaan verdiepen in Instagram en veranderde ik mijn blog van Engels naar Nederlands.

Op Instagram kwamen de volgers vanzelf, in het begin was dat ook niet zo moeilijk. Die moeilijkheid kwam later pas. Januari 2020 schreef ik me in bij de kvk, in eerste instantie om volledig voor mijn blog en Instagram. Niet veel later werd ook mijn bedrijf, Emma’s Tax Law, geboren.

Lees ook: Mijn blog en Instagram zijn ingeschreven bij de KVK | Ambities

De combinatie van 10.000 volgers, een Premaster en een onderneming

Studeren naast mijn bedrijf was best een logische keus, mijn hbo diploma behaalde ik in November en ik was toen al bezig met de Premaster. Om verder te komen in de belasting- en rechtenwereld moet ik nu eenmaal een universitaire Master titel weten te behalen. Zonder diploma op zak te hebben was ik mijn bedrijf dus al begonnen. Dat was spannend, maar ik wist dat ik het kon. Mijn klanten zitten op het niveau van de leerstof van het eerste en tweede jaar, dus het voelde voor mij niet eng om met ze aan de slag te gaan.

Met mijn afstudeerstage van 32 uur in de week in combinatie met een scriptie was het bijna niet te combineren. Gelukkig was ik op dat moment ook nog heel klein en hoefde ik ook niet te groeien. Toen dat eenmaal achter de rug was, mocht ik wel weer gaan groeien en dat ging goed. Beter dan ik had verwacht. En dat vergt aardig wat tijd. Daarnaast “moet” ik op Instagram ook nog 10.000 volgers vermaken en zeker in corona is dat best lastig. Zo leuk zijn mijn dagen nou helemaal niet. Al leerde ik daardoor wel deze geweldige Reel kennen:

Strakke planning vereist?

Je zou hier een strakke planning bij verwachten, maar als ik in een ding slecht ben, dan is het wel het maken van een planning. Wel een skill die wat zou mogen verbeteren dus. Dit betekent hoofdzakelijk dat ik veel aan het werk ben en veel met studeren bezig ben. Kom ik er niet uit, dan ben ik ook niet bang om hulp te vragen en dingen uit te besteden. Zo staat in tentamen periodes alles op een lager pitje en krijgt studeren prioriteit boven alles. Het maken van deze keuzes is belangrijk, want je kan beter één ding goed doen, dan drie dingen een beetje.

Eigelijk ben ik zelf helemaal geen mooi klassiek voorbeeld van hoe het moet. Ik begin met dingen voor ik een strak plan heb. Ik ben een enorme chaoot en doe dingen zoals ze voor mij goed voelen. Daarnaast verdiep ik me wel overal in, ben ik enorm leergierig en wil ik alles direct goed doen.

Mijn tips voor jou!

Hou het doel wat je wit bereiken voor ogen en laat dat doel niet los. Waar een wil is, is een weg. Dat heb ik gaande weg geleerd. Zo las je aan het begin dat ik VWO heb gedaan, maar wist je al dat ik eerst mijn mavo diploma haalde, het jaar erop mijn havo diploma en nog een jaar later mijn vwo diploma? De docenten van mijn eerste middelbare school hadden dat nooit voor mogelijk gezien. Maar als je echt iets wilt, dan kom je er wel. Wellicht niet met de meest rechte weg, maar dat is ook echt niet altijd verplicht.

Lees ook: Dit waren mijn lessen in mijn eerste jaar als ondernemer

Streef je doel na, luister niet te veel naar adviezen van mensen die niet bezig zijn met je weg. Gaande weg zal je mensen verliezen, jij maakt namelijk ontwikkelingen mee die zij niet meemaken, dat is helemaal niet erg. Onderweg vind je namelijk super veel gelijk gestemde en bouw je allemaal leuke contacten op. Denk hier niet te veel over na, maar laat dit lekker gebeuren. Baal niet van vriendschappen die verwateren omdat jij veranderd. De verandering die je doormaakt is juist super goed en dat maakt je tot de powervrouw (of powerman) die je nu bent of die je wordt.

En last but not least: maak lol!

Dit is hoe ik 10.000 volgers met een Premaster en een onderneming run en daarmee ook mijn beste tips aan jou. Natuurlijk ben ik ook mega benieuwd naar de tips die jij hebt om een ambitieus leven te combineren met alles wat je doet. Laat het weten in de reacties.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x